Rasti-Hyry

Toimintasuunnitelma vuodelle 2009

Yleistä
Vuosi 2009 on kisajärjestelyiden osalta ”hengenvetovuosi”. Edellisen vuoden Kainuun rastiviikon järjestely oli todella suuri hanke, joka onnistui erinomaisesti. Siitä kiitos seuraväelle ja lukuisalle talkoojoukolle – Hyrynsalmella talkooperinne voi edelleen hyvin. Kesällä 2008 järjestettiin Hyrynsalmella suunnistuksen alkeiskurssi, jossa oli yhteensä 39 osallistujaa. Alkeiskurssilaisille ja muillekin kiinnostuneille seuramme järjestää talven 08 –09 aikana ohjattua liikuntasalitoimintaa ja kesällä taas suunnistusta kurssin ja iltarastien muodossa. Ensi kesänä seura järjestää kilpailumatkan ulkomaiselle rastiviikolle, joka todennäköisesti on Italian kuusipäiväinen suunnistusviikko.

VARSINAINEN TOIMINTA

Koulutus ja valmennus
Keväällä jatketaan Hyrynsalmella suunnistuskurssia, johon ovat tervetulleita myös uudet lajin harrastajat. Samalla viedään läpi seuraohjaajan koulutusta, jotta mukaan saataisiin lisää toiminnassa tarvittavia vetäjiä. Lisäksi iltarastitoiminta pyritään saamaan säännölliseksi. Ratamestarikoulutusta järjestetään seurassa tarpeen mukaan.

Testijuoksuja järjestetään entiseen tapaan ja seuran yhteisleirejä järjestetään edelleen tarpeen mukaan. Lisäksi seuran junioreita osallistuu Kainuun Suunnistus ry:n järjestämälle kevätleirille huhti – toukokuussa. Nuorimmille suunnistajille tarjotaan mahdollisuutta osallistua Kainuussa järjestettävälle lasten suunnistusleirille. Kouluille voidaan tarvittaessa antaa asiantuntija-apua suunnistusharjoitteiden laatimiseen.

Kilpailutoiminta
SM-kisoissa pyritään muutaman välivuoden jälkeen palaamaan mitalikantaan sekä henkilökohtaisissa kilpailuissa että viesteissä. Jukolan- ja Venlojen viestiin osallistutaan kahdella mies- ja kahdella naisjoukkueella ja aluemestaruuskilpailujen osanottoa pyritään aktivoimaan. Italian rastiviikolle pyritään saamaan seurastamme runsas osanotto aiempien Norjan ja Sveitsin rastiviikkojen tapaan. Itse järjestämme yhden aluemestaruussuunnistuksen syksyllä. Seuran mestaruus ratkaistaan perinteisesti Kallen Cupissa.

Tiedottaminen
Tiedottaminen tapahtuu pääasiassa sähköpostilla ja seuran omilla www-sivuilla (www.rasti-hyry.net). Harjoituksien yms. tapahtumien ilmoittamisesta vastaa tapahtuman vetäjä.

Liikuntapaikat
• Ukkohallan alueesta käytössä 5 karttaa (uusittu KRV:lle)
• Vonkan alueesta puistosuunnistuskartta v. 2000
• Konivaaran SM-kartta (2001)
• Rasti-Hyryn iltarasteja varten olemassa vielä käyttökelpoisia vanhempia karttoja
Tavoitteena on saada Hyrynsalmen kouluille ajantasaistetut suunnistuskartat opetuskäyttöön yhteistyössä kunnan kanssa. Tähän on mahdollista saada tukea myös suunnistusliiton ”óle kartalla” –projektista.

Muu toiminta
Varainhankintaa varten tehdään sopivia talkootöitä ja seuran 20-vuotishistoriikin kokoamista jatketaan.

Hyrynsalmi 10.11.2008
Rasti-Hyryn johtokunta